Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Spjelkavik VGS > Informasjon > Informasjon

Informasjon

 

PreIB

PreIB er et tilbud til deg som ønsker å bli bedre kjent med IB og som vil forberede deg best mulig til Diploma Programme. PreIB er likeverdig med studieforberedende Vg1, men du vil få erfaring med å ha noe undervisning på engelsk. Dette er en fordel for deg som ønsker å ta høyere utdanning enten i Norge eller i utlandet, siden svært mye pensumlitteratur i Norge er på engelsk.  I tillegg blir du introdusert for noen av læringsmetodene som blir brukt på IB. Du vil også få mulighet til å delta i ulike IB-prosjekt noe som vil gi deg et bedre grunnlag for å velge IB i Vg2. Det undervises etter norske læreplanmål, og norsk karakterskala. PreIB har egen innsøkingskode i Vigo. Selv om du velger PreIB velger du fritt om du ønsker å søke IB Diploma Programme eller studiespesialiserende i Vg2. Man kan også søke seg inn på IB i Vg2 uten å ha gått PreIB. Merk at opptak på PreIB ikke gir noen garanti for å komme inn på IBprogrammet. Opptak på IB i Vg2 krever vanligvis snittkarakter på 4.0.Unntak kan innvilges etter individuell vurdering.

 

 

Årsplan

Skolens årsplan finner du under dokumenter på denne siden

Skoleskyss

Elever som mener de har rett på skoleskyss må gå søke på https://skoleskyss.mrfylke.no/
Du har rett til skoleskyss hvis du bor mer enn 6 km fra skolen, mer informasjon om skoleskyss finner her

PC-ordning
PC-ordningen gjelder for alle videregående skoler i Møre og Romsdal fylkeskommune, mer informasjon finner du på https://mrfylke.no/Tenesteomraade/Utdanning/Elev/PC-ordninga og på https://skolestart.mrfylke.no/#/pcinfo

I skjemaet må du velge om du vil kjøpe en fylkeskommunal elev-PC eller om du vil få utbetalt PC-stipend fra fylkeskommunen.

Matematikkvalg
I VG1 kan du velge mellom matematikk 1P og 1T

Hvis du har standpunktkarakter i matematikk 1T fra ungdomsskolen og ønsker å ta matematikk R1 på Vg1, sender du epost til spjelkavik.vgs@mrfylke.no.

Matematikk R1
Elever som har standpunktkarakter i matematikk 1T kan på Spjelkavik velge å ta matematikk R1 i Vg1. Indiker i så fall ønsket under valg 1T eller 1P i bestillinger skolestart.mrfylke.no.

 

Spjelkavik vgs fasade juni 2018

 

 

                        

 

 

Dokument

Valg av programfag til VG3
PDF-dokument - 481,56 kB
Valg av programfag til VG2
PDF-dokument - 885,66 kB
Foreldremøte 1 kl aug 2018
PDF-dokument - 1,07 MB
Orienteringsmøte VG2 Høst 2018
PDF-dokument - 1,05 MB
PreIB
PDF-dokument - 728,77 kB
Årsplan 2018 2019
PDF-dokument - 289,17 kB