Skoleskyss

Elevene får informasjon om skoleskyssen første skoledagen i Vg1. Skolen forsøker så langt som råd å ha skysskort klar for utdeling denne dagen, for de som har rett til det.

De elever som har rett på gratis skoleskyss, vil få utlevert et skysskort av sin kontaktlærer. Dersom det skulle oppstå andre spørsmål i forbindelse med skoleskyss, kan du henvende deg til administrasjonen.

Elever i videregående skole har en grense på 6 km eller mer mellom hjem og skole for å få fri skoleskyss. Hybelboere får ikke fri skyss til hjemsted, men får fri skyss til hybelbosted hvis avstanden fra hybel til skolen er 6 km eller mer.

Elever som bor hos foreldre med delt omsorg, har rett til skyss på begge adresser frem til de er 18 år. Delt omsorg må dokumenteres, skjema finner du på fylkets websider.

Elever med varig eller midlertidig funksjonshemning, skade eller sykdom kan ha rett til fri skyss uavhengig av avstand. Dokumentasjon fra sakkyndig om nødvendig skyss må leveres til skolen.

Er du usikker på riktig avstand mellom hjem og skole, kan du finne det ved å gå inn på fylkets webtjeneste for beregning av avstand.

Mer informasjon om skoleskyss finner dere på: http://mrfylke.no/Tenesteomraade/Samferdsel/Skoleskyss

Kristine Huse Svendsen
Konsulent