Spjelkavik VGS > Nyheter

NM kvalifisering i volleyball for videregående skoler

Fredag 11.11.2016 arrangerte Spjelkavik vgs NM kvalifisering i volleyball for videregående skoler

Elever og lærere på reise til Etiopia

I høstferien sendte vår skole for sjette gang to elever og en lærer til Etiopia. Her fikk de se utviklingen som har skjedd på skolen Future Hope Academy.

Konsert med Comet Kid i regi av Kultursekken

Onsdag 19. okt fikk alle elever og lærere ved Spjelkavik vgs delta på et forrykende show med Comet Kid.

Velkommen til hospitering i uke 46!

Vi ønsker alle 10.klassinger velkommen til hospitering på Spjelkavik videregående skole i uke 46, 14.-17. november.
Du finner dagsprogrammet her. Påmelding får du hjelp til på ungdomsskolen.

Ocean Industry School Conference

Ocean Industry School Conference gikk av stabelen 28. og 29. september i Fosnavågen.

Pål Eikrem's Perspective

IB-students Victoria Skuseth and Oscar dos Santos Kvalsvik wished to know more about Pål Eikrem's perspective on life. Here are his replies; first in English, then in Norwegian.

Gripende foredrag av Pål Eikrem

I går samlet skolens elever seg i amfiet på Spjelkavik ungdomsskole for å høre foredraget til tidligere elev Pål Eikrem. Han er rammet av sykdommen ALS. Pål fortalte elever og ansatte om sitt liv før sykdommen og sitt liv med sykdommen. Kameraten Finn Sjøholt fungerte som taler. Pål skildret sine utfordringer og sine tanker om fremtiden, og han la fram sine meninger om helsevesenet. Videre fortalte han om hvor stolt han er over familiens innsats og hvordan de har taklet de siste årene. Sentralt sto også hans egen optimisme. Det var et tydelig preget publikum som forlot salen etter foredraget.

Ekskursjon på NTNU med tysk-elevar

«Tyskland er Noregs største handelspartnar», sa Grethe Loe, «og no kan eg eigentleg pakke saman og gå, for de er intelligente nok til å forstå kva det vil seie.». Heldigvis gjorde ho ikkje det. Loe jobbar ved Destinasjon Ålesund og Sunnmøre og har bakgrunn frå møbelindustrien på Sunnmøre. Ho hadde ein viktig bodskap til tysk-elevane frå Spjelkavik vgs., som var samla på NTNU Ålesund fredag 9. september.

Bli-Kjent-Dag 2016

I forbindelse med skolestarten om høsten, arrangerer skolen en bli-kjent–dag på høsten. Hensikten med aktivitetsdagen er at alle elever og lærere skal kunne møtes og bli bedre kjent med hverandre gjennom deltakelse i uformell lek. I år måtte vi legge aktivitetene utenfor skolens område på grunn av byggeaktiviteter.

I god tradisjon ble det gjennomført konkurranser i ulike disipliner.

Se resultatliste nedenfor.

Ekskursjon til Kaffebrenneriet JACU med EB2

EB2 klassen jobber for tiden med en innleveringsoppgave om å drøfte ulike innovasjonsprosesser for kaffebrenneriet JACU. I den anledning var entreprenørskapsklassen på VG3 på ekskursjon til dette kaffebrenneriet i Parkgata 18 i Ålesund sentrum fredag 2. september.