Spjelkavik VGS > Nyheter

Pål Eikrem's Perspective

IB-students Victoria Skuseth and Oscar dos Santos Kvalsvik wished to know more about Pål Eikrem's perspective on life. Here are his replies; first in English, then in Norwegian.

Gripende foredrag av Pål Eikrem

I går samlet skolens elever seg i amfiet på Spjelkavik ungdomsskole for å høre foredraget til tidligere elev Pål Eikrem. Han er rammet av sykdommen ALS. Pål fortalte elever og ansatte om sitt liv før sykdommen og sitt liv med sykdommen. Kameraten Finn Sjøholt fungerte som taler. Pål skildret sine utfordringer og sine tanker om fremtiden, og han la fram sine meninger om helsevesenet. Videre fortalte han om hvor stolt han er over familiens innsats og hvordan de har taklet de siste årene. Sentralt sto også hans egen optimisme. Det var et tydelig preget publikum som forlot salen etter foredraget.

Ekskursjon på NTNU med tysk-elevar

«Tyskland er Noregs største handelspartnar», sa Grethe Loe, «og no kan eg eigentleg pakke saman og gå, for de er intelligente nok til å forstå kva det vil seie.». Heldigvis gjorde ho ikkje det. Loe jobbar ved Destinasjon Ålesund og Sunnmøre og har bakgrunn frå møbelindustrien på Sunnmøre. Ho hadde ein viktig bodskap til tysk-elevane frå Spjelkavik vgs., som var samla på NTNU Ålesund fredag 9. september.

Bli-Kjent-Dag 2016

I forbindelse med skolestarten om høsten, arrangerer skolen en bli-kjent–dag på høsten. Hensikten med aktivitetsdagen er at alle elever og lærere skal kunne møtes og bli bedre kjent med hverandre gjennom deltakelse i uformell lek. I år måtte vi legge aktivitetene utenfor skolens område på grunn av byggeaktiviteter.

I god tradisjon ble det gjennomført konkurranser i ulike disipliner.

Se resultatliste nedenfor.

Ekskursjon til Kaffebrenneriet JACU med EB2

EB2 klassen jobber for tiden med en innleveringsoppgave om å drøfte ulike innovasjonsprosesser for kaffebrenneriet JACU. I den anledning var entreprenørskapsklassen på VG3 på ekskursjon til dette kaffebrenneriet i Parkgata 18 i Ålesund sentrum fredag 2. september.

Former IB students hold lecture about Amnesty International

Spjelkavik IB Alumnae Kristiane Gabor and Hanna Sofie Gjøsund told the current class of 2IB about their experiences from working for freeing prisoners of conscience with Amnesty International. They told the class about how reviving the Spjelkavik branch of the organisation as their CAS project gave results as well as personal experiences for life.

IB Workshop

The students of 2IB just returned from a workshop at wonderful Lepsøya. They have worked at improving their thinking skills. Good job, everyone!

Framdrift i Etiopia

Skolen som vi er med på å få bygget i Arba Minch i Etiopia vokser stadig. Her er de siste bildene vi har fått tilsendt. Dette er bygningen der 9. til 12. klasse skal ha sine klasserom. Stilas og HMS er ikke helt slik som vi er vant til, men framdriften er god.

IB Graduation Party!

Congratulations to our IB Graduates of 2016! 3IB could celebrate that their final exams were over last Wednesday. Speeches, cake and great entertainment by students from 2IB was part of the programme.

TOF 2

TOF 2 hadde ein innhaldsrik dag på forskningslaboratoriet på Tueneset og på forbrenningsanlegget til Tafjord Kraft i Breivika. Meir om besøket kan de finne her: