Spjelkavik VGS > Nyheter

Former IB students hold lecture about Amnesty International

Spjelkavik IB Alumnae Kristiane Gabor and Hanna Sofie Gjøsund told the current class of 2IB about their experiences from working for freeing prisoners of conscience with Amnesty International. They told the class about how reviving the Spjelkavik branch of the organisation as their CAS project gave results as well as personal experiences for life.

IB Workshop

The students of 2IB just returned from a workshop at wonderful Lepsøya. They have worked at improving their thinking skills. Good job, everyone!

Framdrift i Etiopia

Skolen som vi er med på å få bygget i Arba Minch i Etiopia vokser stadig. Her er de siste bildene vi har fått tilsendt. Dette er bygningen der 9. til 12. klasse skal ha sine klasserom. Stilas og HMS er ikke helt slik som vi er vant til, men framdriften er god.

IB Graduation Party!

Congratulations to our IB Graduates of 2016! 3IB could celebrate that their final exams were over last Wednesday. Speeches, cake and great entertainment by students from 2IB was part of the programme.

TOF 2

TOF 2 hadde ein innhaldsrik dag på forskningslaboratoriet på Tueneset og på forbrenningsanlegget til Tafjord Kraft i Breivika. Meir om besøket kan de finne her:

Besøk frå Firenze

1STI har hatt besøk frå Firenze i Italia. Endeleg fekk dei vise fram våren på Sunnmøre til venene frå i vinter.

NM-premier til Spjelkavik vgs

Under årets NM for ungdomsbedrifter ble hele fem ungdomsbedrifter fra Møre og Romsdal premiert. To av disse kom fra Spjelkavik vgs, Engage UB og FlexiBox UB.

Promac-prosjektet

Annelise Chapman, prosjektleiar for Promac-prosjektet ved Møreforsking, besøkte den 11. april Teknologi og forskingslære 2.

2STI i Ieper

Klasse 2STI er nå på plass i Ieper i Belgia.

Sondre er i finalen i biologi-OL

Denne uka er Sondre i Oslo. Han skal delta på forelesninger og labøvelser på universitetet.