Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Spjelkavik VGS > Nyheter

Fagdag på Ekornesbua

Fredag 4. mars var Markedsføring og ledelse 1 klassen på fagdag på Ekornesbua på Aspøya i byen.

Les meir

Flotte resultater i Olympiader

Høsten 2016 deltok flere elever i innledende runder i olympiader innenfor fagene matematikk (ABEL), informatikk, fysikk, kjemi og biologi, der mange også gikk videre til 2.runde. Nå er resultatene klare og vi er stolte av å sende Sondre Hagerup (3STI) videre til finaleuken i Biologi-OL og Ola I. Kylling videre til finaleuken i informatikkolympiaden.

Les meir

Rollespill i Rettslære

Sist fagdag lagde rettslære 1 rollespill av en rettssak i Strafferett. Nyhetsteamet fra gruppen lagde reportasjen som er gjengitt under. Dersom det er vanskelig å lese teksten fra bildene kan du åpne filen som ligger under dokument og lese hele saken der.

Les meir

Ocean Industry Day – 2016

Den gamle entreprenørskapsdagen har oppstått i ny drakt, og tirsdag 16. februar fikk alle seks førsteklassene følgende oppdrag: «Hvordan kan vi få barn/unge til å ønske seg mat fra våre nære havområder?»

Les meir

Endelig skidag!

Onsdag var det endelig klart for skidag igjen. Turen gikk til Stordalen, været ble bedre enn fryktet og elever og lærere fikk en flott dag!

Les meir

Besøk hos Patogen Analyse AS

I samband med OIS (Ocean Industry School) besøkte 3.klasse biologi i dag (12/2) Patogen Analyse AS.

Les meir

Ocean Industry School inngår samarbeid med NTNU

Spjelkavik videregående var først ute med å profilere seg som en Ocean Industry School (OIS). I fjor kom Ulstein og Haram videregående skoler etter. Nå er også NTNU i Ålesund en del av samarbeidet.

Les meir

Berikende møte om kommunereforma med ordfører Eva Vinje Aurdal

Elever ved Spjelkavik vgs fikk onsdag 10.feb lære om kommunereforma av selveste ordføreren i Ålesund. Initiativet kom fra et nysgjerrig og kunnskapshungrig elevråd ved Spjelkavik vgs med Vegard Buset i spissen.

Les meir

Første utveksling til Firenze

1STI er nå vel hjemme igjen fra sitt lange og spennende besøk i Firenze, Italia. Vi har vært borte fra Spjelkavika siden lørdag den 30. Januar, og kom hjem igjen nøyaktig en uke senere.

Les meir

Group 4 project

2IB har torsdag og fredag denne uken Group 4 Project, der elever med ulike realfag samarbeider for å løse en problemstilling innenfor temaet ENERGY. Noen grupper lager film, andre lager presentasjoner og noen gjør eksperimenter.

Les meir