Spjelkavik VGS > Nyheter > Besøk fra Ieper

Besøk fra Ieper

2STI ved skolen har denne uken besøk av elever fra Ieper, Belgia. Elevene jobber sammen i Erasmus+ prosjektet Social Activities for Inclusion and Learning (SAIL). Dette er et toårig prosjekt der elever fra fire skoler (Amersfoort – Nederland, Firenze – Italia, Ieper – Belgia, og vi her i Ålesund) sammen skal finne ut hvordan man arbeider for integrering og inkludering.

Fokuset blir lagt både på det offentlige systemet, det som skjer på frivillig basis, samt hva mennesker i de fire lokalsamfunnene mener og vet om temaet.

Den første skoledagen gikk til å starte prosjektet på skolen. Turen gikk videre til Ålesund sentrum, der vi tok en liten gåtur gjennom sentrum før vi hadde avtale på Fellesverket Dragen. Der vi fikk vite litt om alle de flotte aktivitetene de har for ungdom der.

Tirsdag hadde vi Åpen dag på skolen, så vi flyttet deler av skoledagen til kvelden, og elevene fikk høre fra en politiker hvordan Møre og Romsdal fylkeskommune jobber for integrering. Planen for onsdag er å gjennomføre intervjuer «på gata», før vi får besøk av noen elever og lærere fra Ålesund voksenopplæring som skal snakke om det å lære norsk.

Torsdag blir det skidag, og fredag skal vi samle trådene i prosjektet og vise til foreldre og foresatte noe av det elevene har lært av prosjektet så langt