Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Spjelkavik VGS > Nyheter > Digital fylkesmesse for ungdomsbedrifter

Digital fylkesmesse for ungdomsbedrifter

Når årets Fylkesmesterskap for Ungdomsbedrifter ble avlyst i fysisk form på grunn av Koronasituasjonen, fikk våre dyktige elever virkelig vist sine entreprenørskapskompetanser gjennom blant annet sin kreativitet, stå på vilje og gode samarbeidsevner.

Ungt Entreprenørskap ble, på kort varsel, nødt til å gjennomføre mesterskapet digitalt, og kun halvparten av de 16 konkurransene ble gjennomført.
Fra skolen deltok fire ungdomsbedrifter: Save IT UB, Plukk Opp UB, Restart UB og Green Generations UB. Totalt var det 41 ungdomsbedrifter fra 8 skoler i fylket som deltok.

Av de 6 forhåndsdømte konkurransene fikk Spjelkavik videregående 4 priser:

1. plass for Beste Brosjyre til Plukk Opp UB
3. plass for Beste Brosjyre til Restart UB
2. plass for Beste kundeopplevelse på nett til Green Generations UB
3. plass for Beste samarbeid med næringslivet til Green Generations UB

Restart UB ble også nominert til Bærekraftprisen som 1 av 6 Ungdomsbedrifter, det ble dessverre ikke pallplassering, men uansett en liten bragd i en tøff konkurranse :)

GRATULERER til Ungdomsbedriftene våre, stor takk til UE som loste oss trygt gjennom og takk til en dyktig jury.

Save IT UB

Vi i Save IT UB har utviklet et kjøletrekk laget av stoff, inne i stoffet ligger det et lite lag med potetmel somholder godt på kulden og er bærekraftig. Vi har gitt produktet navnet ISO. Stoffet er«stretchy» så det passer til et større utvalg varer. Produktet oppbevares i fryseren og erdermed kaldt når det skal brukes. Produktet kan fryses sammen med isen og er veldig enkeltå bruke. Produktet er mykt og lett i vekt med en netto vekt på 500gram. Vi har i hovedsakfokusert på isbokser og drikkevarer i pakning.
UB2020 Save IT UB brosjyre

Restart UB

UB2020 restart medlemmer
Restart UB er en ungdomsbedrift fra Spjelkavik Vidergående. Vi er sju motiverte og engasjerte jenter som brenner for å ta vare på miljøet og samtidig drive en bærekraftig og lønnsom bedrift. Restart har derfor utviklet er starterkit for miljøet!

Plukk Opp UB

UB2020 Plukk Opp UB brosjyre
 

Green Generations UB

UB2020 Green Generations UB medlemmer
Vi er en ungdomsbedrift på Spjelkavik vgs. Vi lager miljøvennlige tøynett av gjenbrukte tekstiler. Vårt fokus ligger på miljøet og sosialt entreprenørskap.
UB2020 Green Generations UB produkt
UB2020 Green Generations UB logo
UB2020 Green Generations UB produksjon

Vi har også som mål å knytte sammen generasjoner, med et sosialt opplegg med de eldre. Derfor skal vi samarbeide med to lokale eldresenter, sammen med de skal vi ha et sosialt opplegg, hvor de får hjelpe oss å produsere nettene. Å få bo på et eldresenter er en fantastisk mulighet, men kan til tider bli ensomt og en kan føle en mangel på aktiviteter eller hobbyer. Vi vil redusere ensomheten i eldrehjem og på denne måten vil vi skape et sosialt opplegg for eldre, som hjelper oss med bærekraftig utvikling.