Spjelkavik VGS > Nyheter > Fagdag på Strandafjellet

Fagdag på Strandafjellet

På fredag 26.01.18 hadde breddeidrettgruppen fagdag. Elevene ble enige om at de ville ha en skidag. Turen gikk til Sandafjellet

Eleven tok bussen fra Moa litt over 9 og ankom strandafjellet ca klokken halv elleve..

Faglærerne, Ola, Esben og Henrik hadde reist i forveien for å lage til et lite opplegg om skred, skredprofil og skredsøking.

Det første vi gjorde når eleven kom var å gjennomgå litt om skred og snøprofil, og vise elevene at det lett kan gå skred i området.
På forhånd hadde vi laget en «sarkofag», der vi skulle legge 2 elever ned i, for så og begrave de i snøen ca 30 cm på toppen av de. Det vi vet er at de fleste som blir tatt av skred ligger ca 50 cm under overflaten.

fagdagbredde 2017 4

To elever meldte seg frivillig. Eleven greide ikke å bevege seg med 30 cm snø over seg, så vi måtte grave de ut. De hadde fått seg noe å tenke på, når de skulle ut å kjøre i løssnøen.

fagdagbredde 2017 2

Det var 5 stykker som gikk langrenn og resten var i trekket. Dagen sluttet klokken halv tre, og elevene tok bussen tilbake til Moa.

Det ble en litt lang dag, men alle hadde det bra og koste seg. 7 stykker ble igjen til halv fem før de reiste hjem.

fagdagbredde 2017 3
fagdagbredde 2017 5