Spjelkavik VGS > Nyheter > Innovation Day

Innovation Day

Mandag 18. desember arrangerte skolen Innovation Day for alle VG1 elevene.

Elevene møtte på Spjelkavik Ungdomsskolen for en kort introduksjon til temaet og for å få vite oppgaven. Programledere var Emma Lervåg og Jan Fredrik Degirmenci, begge fra klasse 3 STI.

Magne Ove Dimmestøl, fra NAV Arbeidslivssenter holdt et interessant foredrag om "Betydningen av et godt arbeidsmiljø". Deretter tok rektor Rune Heggdal oss med på en virtuell tur gjennom skolen vår, slik den skal bli når utbyggingen er ferdig.

Tilslutt presenterte Frode Røyset oppdraget, veilederne og juryen.

I juryen satt Bjørn Magne Hatlø fra NTNU, Vegard Eikrem fra Langevåg IL og Katrine Solberg fra Ålesund Folkebibliotek.

Oppdraget var formulert slik:
Elevene ved Spjelkavik vgs har i det foregående året opplevd at skolen er i ferd med å fornyes på flere områder. Bygningen skal i fremtiden romme flere elever, og har allerede fått en rekke topp moderne labber, klasserom og andre fasiliteter. Skolen har over lang tid vært en kunnskapsmaskin som har levert gode resultater. Noe av det vi ønsker å finne ut av under entreprenørskapsdagen er om denne produksjonen av kunnskap fortsatt kan være bærekraftig.

Vil jakten etter kunnskap kunne føre til biprodukter som isolering i skolehverdagen, og forurensning av det indre og ytre miljøet?
Oppdraget som gis til elevene er som følger:

”Hva kan gjøres for å bedre miljøet ved Spjelkavik Videregående skole?”

Så var det elevens tur til å arbeide, hver klasse ble delt i fem grupper som alle jobbet for å få fram sine ideer. Arbeidet i klassene ble avsluttet med at gruppene presenterte det de var kommet fram til og deretter valgte hver klasse en klassevinner.

Vinnerbidraget fra hver klasse gikk videre til finalen og ble presentert for alle elevene.

Gruppen fra klasse 1STA trakk det lengste strået og vant – de to gruppene som kom hakk i hæl var fra 1STB og 1STI.

Vi gratulerer vinnerne fra 1STA og en flott premie venter gruppen etter juleferien

Innovation day1 2017
Innovation day2 2017