Spjelkavik VGS > Nyheter > Internasjonal uke

Internasjonal uke

Uke 7 er den første av de to internasjonale ukene her på Spjelkavik videregående skole dette skoleåret. Denne uka dro 1STI til Firenze i Italia, og 2STI fikk besøk fra Ieper i Belgia.

Temaet for de internasjonale ukene er «Social Activities for Inclusion and Learning» og elevene har arbeidet med ulike aktiviteter som skal inkludere nye medlemmer i samfunnene våre.

I Italia har elevene arbeidet med inclusion i grupper sammen med partnerne sine. De har fått nye venner og opplevd mye. Renessansens kunst har vært i fokus, og de fikk en fin dagstur til Lucca. I uke 14 vil de ta imot besøk fra samme gjengen her i Ålesund. Vi gleder oss til nytt besøk fra Italia!

italia2019-1

italia2019-2

italia2019-3

Her hjemme har vi også hatt en fin uke, med byvandring og museer. Vi fikk noe så eksotisk som tre av fire årstider i løpet av en uke. En skitur på Bjorli ble det også tid til, og mange aktiviteter som hørte til prosjektet. Vi inviterte 1STB til å delta i inkluderingsaktiviteter. Først lærte vi et par barnesanger på flere forskjellige språk, og etter lunsj spilte vi brettspill og kort. Det å ha slike aktiviteter var et godt utgangspunkt for å bli kjente med hverandre, så elevene fikk kjenne på integrering og inklusjon helt konkret denne dagen. Vi avsluttet uken med en fest i kantina der vi inviterte foreldrene til 2STI.

belgia2019-1
belgia2019-2