Spjelkavik VGS > Nyheter > Internasjonal uke

Internasjonal uke

Internasjonal uke står for døren igjen, og i den forbindelse er det fint å dele med de som er interesserte noe av det de internasjonale klassene skal være med på nå i uke 14.

Elevene i 2STI ankommer Ieper i Belgia seint lørdag kveld, og får en dag med familiene før skoleaktivitetene starter mandag morgen. Om kvelden skal vi være med på å legge ned krans til minne om de falne under første verdenskrig. Seremonien ved Menin Gate holdes hver kveld gjennom hele året, og det er en spesiell opplevelse å få delta her.

Senere i uka skal elevene besøke gravsteder etter falne soldater, både på tysk og alliert side.

Vi skal jobbe med prosjektet SAIL (Social Activities for Inclusion and Learning) i grupper litt av tiden, og her skal vi lære om hvordan Belgia jobber med det å inkludere nye medlemmer i det belgiske samfunnet. Dette var også fokus her i Norge i uke 7, og slik får vi et sammenligningsgrunnlag mellom våre to land. Det at det kommer elever fra Italia, Nederland og Spania til denne uka i Belgia gjør at vi får en internasjonal uke i vid forstand. Elevene i de andre landene har også jobbet med SAIL, og fredag skal alt av materiale stilles ut på skolen, slik at vi kan gå rundt og se hva som har vært i fokus i de andre landene.

Det blir også tid til litt sightseeing, og i år som i fjor går turen til Brügge, der elevene får oppleve historien til denne kjente byen. Vi skal sende bilder underveis!
Klikk på programmet for å få et større bilde!

1STI tar imot klassen de besøkte i Firenze i uke 7, og mange aktiviteter er planlagte for elevene. Det skal være fokus på SAIL-prosjektet her hjemme også, så det er planlagt besøk til Ålesund voksenopplæring, og elevene skal drive med rollespill som gir dem trening i det å inkludere andre. I tillegg har vi fått til en privat Munch-utstilling, og tur til Jugendstilmuseet med byvandring.

En av dagene blir det tur til Vigra, der vi skal være ute i friskt vårvær (forhåpentligvis med sol). Elevene gleder seg til at besøket skal komme, så de får gjengjelde den fine opplevelsen de hadde i Firenze for noen uker siden.

Klikk på programmet for å få et større bilde!

I Ieper

Ieper 2019-3

2sti venter på buss fra Schiphol til Ieper. Vi gleder oss!
Ieper 2019-2

Rafal og Håkon forteller om prosjektet vårt foran elever og lærere fra Belgia, Nederland, Italia og Spania.
Ieper 2019-1

Alle elevene som er i Belgia i samme prosjekt denne uka
Ieper 2019 4

Dawid fra 2sti la på krans ved The Last Post mandag kveld, sammen med elever
fra skolene i Amersfoort, Ieper, Firenze og Pamplona.

Besøk fra Firenze

firenze 2019 6
Rektor ønsker gjestene velkommen
firenze 2019 5
Noah snakkar italiensk med våre italienske venner.
firenze 2019 4
Lunsj på Vibes. Og snart skal elevene framføre rollespela sine med tema Inkludering
firenze 2019 1
firenze 2019 2