Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Spjelkavik VGS > Nyheter > Krafttak mot kreft

Krafttak mot kreft

Vi har jobbet grundig og lenge får å få så mange som mulig av avgangselevene på Spjelkavik vgs til å engasjere seg i denne aksjonen.

Vi har deltatt på to møter med Kreftforeningen i byen hvor vi fikk forskjellig informasjon om hva vi hadde i vente og hvordan alt skulle foregå. Jeg hadde et foredrag for hele trinnet i auditoriet for noen uker siden hvor jeg fortalte litt om hva pengene gikk til og tidligere rekorder samt hva som var målet i år.

Vi i komitéen har vært innstilt på å slå rekorden som var på over 134 000 fra første stund. På selve aksjonsdagen var Profo (prostatakreftforeningen) der for å hjelpe oss med utdeling av bøsser og håndtering av pengene. Vi er veldig takknemlig for deres hjelp! 

Krafttak mot kreft 2 2017
Krafttak mot kreft 1 2017

Aksjonskomiteen består av:

  • Sofie Reite, aksjonssjef
  • Maria Haukeberg
  • Amanda Indrestrand
  • Julia Agnes Farstad
  • Amalie Haram

Det var 104 elever som gikk med bøsser for innsamlingen til Krafttak mot kreft 15.mars. Jeg er utrolig stolt over elevenes innsats til tross for det dårlige været. Jeg hadde aldri trodd at vi kom til å samle inn så mye penger som vi gjorde.

Vi samlet inn over 180 000 kr kontant, samt 18 266 kr på vipps og 10 000 kr på den digitale innsamlingen som har foregått på nettet både i for- og etterkant av aksjonen. Russestyret var med på å bidra med 1000 kr på den digitale innsamlingen og flere elever bidro også der. Tallene er ikke 100% klare enda med ut ifra de vi har fått nå, har spjelkavikrussen samlet inn over 200 000kr!! Vi knuste alle rekorder i Ålesund og er utrolig stolte over det! 

Sunnmørsposten skrev en artikkel etter aksjonen

Krafttak mot kreft 7 2017
Krafttak mot kreft 8 2017

for aksjonskomiteen
Sofie Reite
aksjonssjef