Hopp til innhold Hopp til hovedmeny

Spjelkavik VGS > Nyheter > Kreative dingser

Kreative dingser

TOF lager maskiner som gjør fullstendig unyttige oppgaver.

Kan eleven på studiespesialisering være praktiske? 15 april fikk elevene på TOF (teknologi og forskningslære) i oppgave å lage en bevegelig konstruksjon som styres av en sensor.

Det var hele rammen. Elevene ble delt inn i grupper og fikk lov å jobbe helt fritt frem til 15 mai. Da var det fremvisning av diverse fantasifulle roboter.

Elevene la ned et stort arbeid i dette og resultatet overgikk de forventningene faglærer hadde. Maskiner og forklaring på funksjon ser dere i billedserien og vi kan trygt si at vår elever er svært praktiske!!

Maskinen skal følge banen rundt og slå vekk objekt som står på banen
Maskinen kan kjøre inn i et "krigsområde", dersom den møter et annet objekt, hever den "røde kors" flagget for å vise at den er nøytral.
Trenger du en dings til å vanne plantene dine? Her er det sensorer i hver blomsterpotte som måler fuktigheten. Dersom planten blir for tørr, kjører roboten bort til den og vanner.
Har du hund! Med denne dingsen er du sikker på at vannskålen ikke blir tom. Dersom vannet kommer under et visst nivå, blir skålen fylt opp igjen....
Denne må du ha på kjøkkenet! En gressløkkutter!
Gressløken skyves fram og kuttes!
Denne roboten kan løfte et objekt, flytte det og sette den ned igjen!
Denne dingsen trenger du på badet! En ekte Q-tips dispenser. Dingsen henter ut en Q-tips fra boksen! 
Enda en nyttig dings til badet! Når noen har brukt dopapir vil dingesen rulle ut en passelig mengde til neste person med behov...
Dings nummer tre til badet! Nå slipper dere å krangle om hvor på tannkremtuben en skal trykke - denne maskinen gir dere en passelig mengde tannkrem!