Spjelkavik VGS > Nyheter > Malaika-prosjektet innsamling høsten 2018

Malaika-prosjektet innsamling høsten 2018

NSP Aid har hatt gleden av å samarbeide med fire videregående skoler fra Sunnmøre i 2018. I høst samlet Borgund vgs, Ulstein vgs, Spjelkavik vgs og Haram vgs inn hele 551 740 kroner totalt. Over 2200 elever stod bak prosjektet for å bygge barnelandsby til foreldreløse barn i Kenya.

Malaika Childcare Villages skal huse 1100 barn i en selvforsynt og bærekraftig barnelandsby på sikt. Nå i starten bygger man tun for tun, og det er en god stund til at man samler inn nok penger til å huse så mange barn. Det skjer gradvis. Her vil barn og unge fra sårbare bakgrunner få trygge rammer, utdanning og et håp om en bedre fremtid. Disse fire skolene har forpliktet seg til å delta tre år til.

I tillegg har to nye videregående skoler valgt å samarbeide med NSP Aid fremover. Fra og med neste skoleår vil Ålesund vgs avd. Volsdalsberga og Herøy vgs delta på lik linje med Spjelkavik vgs, Haram vgs, Ulstein vgs og Borgund vgs med innsamling til barnelandsbyen. Når de tilslutter seg prosjektet, er det totalt seks videregående skoler som samarbeider med NSP Aid om innsamlingsprosjekt på Sunnmøre. I tillegg har man ungdomsskoler, barneskoler og folkehøgskoler rundt omkring i området, samt i landet for øvrig som samler inn midler til ulike prosjekter i Kenya og Etiopia.

Daglig leder i NSP Aid, Gunnar Hamnøy har dette å si om saken:

«Det er kjempeflott å se at ungdommene engasjerer seg for barn i nød. Vi er så heldige å få samarbeide med disse gode ungdommene som ønsker å hjelpe andre. Samarbeidet med skoleledelsene har også gått veldig fint, og selvsagt er jeg utrolig fornøyd med at vi får enda to nye videregående skoler med på laget fra neste skoleår. Armene våre er åpne for å ønske nye skoler velkomne, for det er spesielt store behov i de kenyanske slummene hvor vi arbeider. Vi verdsetter all hjelp vi kan få!»

Elevene har samlet inn disse 551 740 kronene ved å jobbe én skoledag for et dagsverk som de donerer til prosjektet. Pengene går via NSP Aid til barnelandsbyen i byen Voi, som ligger sørøst i Kenya. Sunnmørsposten har hatt flere reportasjer fra arbeidet, senest da elever fra de videregående skolene som deltar på Sunnmøre var på tur til Kenya i oktober. Det ga dem sterke inntrykk, minner for livet og skapte forhåpentligvis et eierskap til prosjektet på skolene.

Ansatt i NSP Aid med fokus på ungdomsarbeid, Preben Dimmen har dette å si om saken:

«En av tilbakemeldingene vi har fått er at denne typen prosjekt er enklere å forankre i elevmassen siden at elevene får se årlige utviklinger i arbeidet, og at to elever fra hver skole får besøke Kenya, hvor de opplever hvorfor vi hjelper og hvordan vi hjelper barna i nød. Når de returnerer hjem så videreformidler de opplevelsene til medelevene på personlig vis og inspirerer til innsats for prosjektet. Det skaper også en trygghetsfølelse i at pengene faktisk går til formålet og at man får en lokal tilstedeværelse. Vi håper at elevene kjenner eierskap til prosjektet, og at enda flere skoler ønsker å tilslutte seg dette samarbeidet vi har med seks videregående skoler her på Sunnmøre.»

NSP Aid ønsker å takke alle elevene og skoleledelsene for innsatsen i år. Vi ser frem til videre samarbeid med enda flere skoler. Barna i Kenya får bedre levevilkår som følge av disse sunnmørske elevenes fantastiske engasjement!