Spjelkavik VGS > Nyheter > Tur til Kenya

Tur til Kenya

I forbindelse med Malaika-prosjektet, som elevene ved Spjelkavik videregående har engasjert seg i, fikk noen av skolens elever reise til Kenya.  Her er deres historie fra turen;

Vi kom til flyplassen i Nairobi, hovedstaden i Kenya onsdag natt, 3. oktober. Vi ble møtt av Gunnar Hamnøy og lokal reiseleder Sharon. Sharon arbeider frivillig på skolen Heart to Heart i Kibera slummen. Vi ble kjørt til Scripture Mission, der skulle vi sove de neste tre nettene. Etter en kort natts søvn ble vi kjørt til Kibera-slummen. Det var veldig spesielt, et sterkt møte med fattigdom. I det ene øyeblikket kjørte vi forbi fine hus, i det neste lå den største slummen i Kenya foran oss. Vi kjørte på skranglete veier, forbi nysgjerrige mennesker og hus laget av jord, helt til vi kom til skolen Heart to Heart. Der fikk vi komme inn i en kirke og ble møtt av en flokk med elever. De kom og hilste på oss, satte seg på fangene våre og sang til oss.

Senere fikk vi besøke familier som bodde i slummen. Vi fikk møte en mor med seks barn. De fortalte at de kom til å bli kastet ut av huset. Det var vanskelig å sitte der å tenke på hvordan vi har det her hjemme. Om kvelden snakket vi sammen om inntrykkene vi hadde fått i løpet av dagen. Da sa Ragne noe som berørte oss alle: «Barna i Afrika har fått et ansikt.»

Neste dag besøkte vi en anna slum, Kawangware-slummen. Vi fikk besøke enda en skole og komme inn i klassene og se hvordan de lærte. Det var gøy å se hvor engasjerte de var, men vi la merke til at læringen var ikke så effektiv på grunn av mangel på hjelpemidler. Senere fikk vi besøke en kirke der fattige barn fikk utdelt mat.

Neste morgen dro vi til en by som heter Voi. Det er der Malaika-landsbyen skal bygges.

Turen til Kenya var en opplevelse for livet. Vi fikk møte mange fantastiske mennesker med vanskelig bakgrunn, men som fortsatt klarer å holde motet oppe og fokusere på det som er positivt i livet deres. Denne turen har lært oss å sette pris på alt det vi har her i Norge.

Tirsdag 30. oktober skal alle elevene ved Spjelkavik videregående skole jobbe for å samle inn penger til Malaika-prosjektet. Mer informasjon om prosjektet finnes her: http://spjelkavik.vgs.no/Spjelkavik-VGS2/Om-skolen/Malaika-prosjektet