Spjelkavik VGS > Om skolen > Internasjonal klasse

Internasjonal klasse

Spjelkavik videregående skole har en internasjonal klasse som i VG1 og VG2 deltar i utveskling med en skole i et annet land. Det å gå i internasjonal klasse innebærer henholdsvis å dra ut på besøk i en uke i løpet av skoleåret og å ta imot besøk en annen uke. I løpet av disse ukene bor man hos en familie i vertslandet og tar tilsvarende imot en elev som bor hjemme hos en når man har gjenbesøk. Det er altså hvert år en uke med besøk og en uke med reising.

Å gå i internasjonal klasse betyr også muligheten for å få en del indervisning på engelsk. Tradisjonelt har man lagt historie- og religionsundervisningen i VG2 og VG3 på engelsk når det er praktisk mulig. Elevene har generelt hatt stort utbytte av og fått gode erfaringer med dette.

Man må regne med noen ekstrautgifter i forbindelse med reise og gjenbesøk, men skolen utsteder reisekort så gjestene får dra med buss sammen med våre elever.

ESA:

Esa_65mmsmall

Spjelkavik videregående skole er med i et samarbeid med skoler fra store deler av Europa. Vi har lang erfaring med samarbeidet i European School Associationhttp://www.esaschools.net/

Her samarbeider vi med:

Italia ITC A. Volta
Portugal http://www.esec-silves.rcts.pt/
Finland

Gjennom dette samarbeidet søker vi midler fra Comenius, et EU-finansiert program. Hver søknad går over to år, og innebærer et prosjekt som elevene skal arbeide med. Disse prosjektene skal få elevene til å tenke over og finne ut av likheter og ulikheter mellom egen og andres kultur. Målet er at elevene skal se verdien av hvordan vårt samfunn er oppbygd i tillegg til at de kan åpne øynene for at andre lands samfunnsoppbygging er gode også. I tillegg ønsker vi å fremme en nysgjerrighet i den enkelte elev så de kan se utover vårt eget samfunn og tenke «vi» i en større målestokk. Gjennom samarbeidet vi har med de andre skolene i ESA mener vi at vi når disse målene.

Kjersti Bjørdal
Fagleder