Elevråd

3STESeverin Ulstein
3STFBjørn Erik Molnes Bringsli

Elevrådsarbeid

Elevrådet består av en tillitselev fra hver klasse og er elevenes høyeste demokratiske organ ved skolen. Klassens tillitselev velges for ett år av gangen, og har som oppgave å representere sin klasse i elevrådsmøtene.

Elevrådet tar seg av oppgaver knyttet til elevenes arbeidsforhold og velferdsinteresser, og hjelper til med å skape gode forhold og trivsel ved skolen.

Skolen ønsker å skape god elevmedvirkning gjennom engasjerte elever. Vi arbeider for at elevene skal ha et godt læringsmiljø. Dette skapes gjennom inkludering og informasjon til elevrådet om skolens planer og utviklingsarbeid.

Skolen arbeider målrettet for å bevisstgjøre elevene på hvordan de kan påvirke sin egen skolehverdag og få gjennomslag for sine saker. Dette gjøres blant annet ved informasjon og refleksjonsoppgaver i klassens time, og i økta elevdemokrati på Vi på Vika-fredag.

For å få kontinuitet i elevrådsarbeidet fra år til år, velges ny elevrådsleder om våren.

Skal du benytte skjema på våre nettsider? Øvrige funksjoner på siden påvirkes ikke dersom du lar være å samtykke, men vil kunne gi mindre funksjonalitet ved utfylling og lagring av skjema. Informasjonen blir slettet fra nettleseren etter 90 dager.